P I A N I S T

Luistertips

Hieronder geef ik u graag mijn luistertips. Iedere dag weer kom ik in aanraking met allerlei soorten muziek, die me ontroert, troost of meteen door de kamer laat dansen. Wat een zaligheid, deze onuitputtelijke bron van schoonheid in allerlei kleuren…

Gerard Boontjes – It’s never too late

Heerlijk swingende en opgeruimde muziek. Alles klopt! Moeite met opstaan? Zet deze muziek aan en je goede humeur keert meteen terug!

 • Max Reger – Der geigende Eremiet

Eerste deel uit ‘4 Tondichtungen nach Arnold Böcklin’, symphonische gedichten bij schilderijen van Arnold Böcklin. Laat 19e-eeuwse muziek vol melancholie en symboliek. Toegankelijke muziek van deze laat-romanticus. Zeer geschikt om je eigen pijn en verdriet bij te verwerken. 

 • Rautavaara – Cantus Antarcticus, 2e deel: Melankolia

Fantastisch! Een natuurfilm zonder beeld! Laat je meenemen door dit muziekstuk voor strijkers en vogelgeluiden. Wat is het toch heerlijk dat geluid van zichzelf geen beeld heeft! Dat je op reis kan gaan, je laten dragen door de muziek en dat je dan dmv de klanken je eigen film kan maken!

 • Niels Frahm speelt eigen werk: Ambre

Heel toegankelijk, tijdloze en vriendelijke pianomuziek, denk bv ook aan: Einaudi, Amélie, Joep Beving… Verstilde muziek, hij houdt het klein, maar wat er klinkt komt dan juist meer binnen….

 • Edvard Grieg 

  Sommige van jullie kennen het pianoconcert van Grieg vast wel.Ik ontdekte kortgeleden dat het tweede deel daarvan óók erg mooi is: intiem en tegelijk helder en open…en dan op een gegeven moment dat prachtige hartstochtelijke meeslepende thema…!
 • Joep Beving

   – piano solo; gevoelige meditatieve muziek…sfeer…authentiek
 • Ben Webster

  op tenorsax; wat kan die man heerlijk zoeven op zijn sax. warm, teder, sexy…
 • Shostakovich

    Polka uit zijn 1e Jazz Suite; Circusmuziek maar toch een beetje anders. Heeft wel iets klassieks maar ook wat entertainment. Lekker fris! Ik word er blij van!
 • Zoot Sims

  op sax; wat improviseert ie lekker sappig en natuurlijk!  Hij vindt het juiste evenwicht tussen herhaling en iets nieuws, waardoor het nog meer binnenkomt.
 • Luitmuziek

  De toon van dit instrument is zo gentle, zo rustgevend, zo vriendelijk. ideaal om te ontstressen….Hier muziek van JS Bach.
 • Mompou – Impressiones Intimas

  Intieme pianostukjes van hoog verstild en melancholiek gehalte. Meesterschap in klank in akkoorden, hij haalt het mooiste uit de piano wat mogelijk is. Geen noot teveel, veel ruimte tussen de noten  en ook veel passie, troost, liefde. Ik speel veel van hem, een groot geschenk! Zeer aan te raden:
 • Mompou – Canziones y Danzas

  Een reeks liederen (ohne Worte) en dansen. Met Alicia de la Roccha aan de piano – zeldzaam mooi gespeeld.
Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s